Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Mariëlle Paul. 1
Woonplaats Amsterdam Portefeuille Min OCW Primair en Voortgezet

Mariëlle Paul

  • Demissionair minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs
Mariëlle Paul. 1
Woonplaats Amsterdam

“Ik ben een Brabantse met Pakistaanse roots die zich al dertig jaar lang ook Amsterdammer mag noemen. Mijn ouders kwamen in de jaren zestig vanuit Pakistan naar Nederland, waar mijn vader aan de slag ging bij DAF in Eindhoven. Hun beginjaren hier waren zeker niet gemakkelijk. Maar door snel Nederlands te leren en lokaal betrokken te raken, via vrijwilligerswerk, sport en sociale activiteiten, raakten ze goed ingeburgerd. Hierdoor kregen mijn zusje en ik alle ruimte en kansen om altijd en overal volwaardig mee te doen. Die kansen gun ik iedereen!

Op mijn 18e vertrok ik naar Leiden (‘boven de grote rivieren’, zoals we in Brabant zeiden) om daar Internationaal Recht te studeren. De afgelopen dertig jaar heb ik bij kleine en grote bedrijven gewerkt, in verschillende sectoren. Ook ben ik als zelfstandig ondernemer actief geweest. Ik heb in de praktijk ervaren hoeveel kennis en kunde, daadkracht en creativiteit, historie en potentie er in al die grote en kleine bedrijven zit. Daar mogen we trots op zijn en we moeten ons best doen dit te beschermen, behouden en uit te bouwen! Want die bedrijven zijn de motor achter onze economische groei. De groei die hard nodig is om het leven te kunnen leiden dat we graag willen, en waarmee we belangrijke zaken als onderwijs, een veilige leefomgeving en zorg op een goed peil kunnen houden.

Een mooi en sterk Nederland bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen een bloeiende economie. In veiligheid en vrijheid kunnen leven, vinden we in ons land belangrijk en haast vanzelfsprekend. Door mijn afkomst weet ik echter al van jongs af aan dat de vrijheden, rechten en kansen die we hier in Nederland hebben, niet vanzelfsprekend zijn. We moeten ze – net als onze economische belangen – actief beschermen en optreden als ze worden bedreigd door kwaadwillende landen, bedrijven of binnenlandse groeperingen.

Expertises:

  •  Tegenstrijdige belangen (dichter) bij elkaar brengen.
  •  Complexe materie simpel overbrengen.
  •  Voetbalwedstrijden analyseren.

 

 

Beschermen wat belangrijk is!

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen
Confidental Infomation