Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Woonplaats Den Haag, Zuid-Holland

Anouk van Brug

  • Kandidaat #9
Woonplaats Den Haag, Zuid-Holland

Steeds meer belangrijke beslissingen over Nederland worden niet meer hier genomen, maar in Brussel, zo ziet Anouk van Brug. Daarom wil ze graag naar het Europees Parlement. Om problemen te voorkomen, aan te kaarten en op te lossen voor Nederlanders.

Als kind heeft ze op pijnlijke wijze meegemaakt wat er gebeurt als je geen onderdeel bent van besluitvorming en problemen simpelweg worden genegeerd. De woonboot van haar ouders had geen ligplaats doordat de gemeente Amsterdam deze introk. Hiermee veroorzaakte zij een probleem, maar de oplossing bleef uit, 35 jaar lang. En daarom weet Anouk hoe belangrijk het is om problemen direct aan te pakken, aan het begin van het besluitvormingsproces. In Brussel.

Want er is nog een hoop te doen. Op thema’s als veiligheid, rechtsstaat of onze welvaart. Maar bovenal voor een digitaal veilig Europa. Anouk wil haar kennis en expertise inzetten om op dit thema een vuist te maken tegen mensen die op digitale wijze de samenleving willen ontwrichten. Waarbij de EU het middel is om problemen van Nederlanders op te lossen, nooit een doel op zich.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen
Confidental Infomation