Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Geboortedatum 02/12/1956 Woonplaats Waals-Brabant - Lasne

Pim van Ballekom

  • Eerste Kamerlid
Geboortedatum 02/12/1956 Woonplaats Waals-Brabant - Lasne

“Het lidmaatschap van de Eerste Kamer geeft de mogelijkheid je kennis, kunde en netwerk op peil te houden en in te zetten voor partij, volk en vaderland. De onderwerpen waarmee ik mij in deze zittingstermijn heb bezig gehouden zijn belangrijk en interessant en het is motiverend daarbij in voorkomende gevallen het verschil te kunnen maken.”

Wat maakt de Eerste Kamer zo belangrijk?
Ik ben van mening dat een Eerste Kamerlid goed functioneert wanneer hij of zij kennis en maatschappelijke ervaring, veelal opgedaan over een reeks van jaren en misschien ook wel op een breed terrein, inzet en deelt met anderen. De kennis en ervaring helpen bij de beoordeling van de kwaliteit van wet- en regelgeving. En dat laatste is in mijn optiek het belangrijkste aan het Eerste Kamerwerk.

Wat wil je bereiken op financieel-economisch terrein?
We moeten ons vooral niet van de wijs laten brengen. De VVD moet zoals het een goed huisvader betaamt zorgen dat de overheidsfinanciën op orde zijn en de vrijemarkteconomie gefaciliteerd wordt. Dit is de beste garantie voor het verhogen van onze welvaart en welzijn. Het is misschien wat saai, maar degelijkheid betaalt zich uiteindelijk uit.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Er zijn er vele, maar voor het eerst zelf op pad met een tienertoerkaart weet ik nog goed. In de trein het hele land door vond ik spannend en tegelijkertijd vooral ook heel leuk. Bestaan deze kaarten nog?

Wat is je favoriete muziek?
Het eerste vioolconcert van Bruch vind ik prachtig. Ik kende iemand uit de binnenlanden van Congo die de partituur als een gebed las. Je waande je direct in het concertgebouw. Om jaloers op te worden.
Ook de muziek van Sting kan ik erg waarderen. ‘Englishman in New York’ is mijn favoriete nummer en ‘Roxanne’ heb ik soms loeihard aan in de auto van Den Haag terug naar Lasne.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen
Confidental Infomation