Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Geboortedatum 05/08/1951 Woonplaats Overijssel - Zwolle

Henk Jan Meijer

  • Eerste Kamerlid
Geboortedatum 05/08/1951 Woonplaats Overijssel - Zwolle

Sinds 2019 ben ik lid van de Eerste Kamer. De ervaring en kennis die ik in heb opgedaan benut ik graag ten behoeve van de fractie in een volgende periode. Ik ben onder meer wethouder in Den Haag en burgemeester van Zwolle geweest. In de afgelopen jaren is gebleken dat mijn ruime ambtelijke, politieke en bestuurlijke ervaring zeer behulpzaam is bij mijn functioneren als senator. Mijn achtergrond in de ruimtelijke ordening en infrastructuur kan ik goed gebruiken als voorzitter van de Commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving. Bij de debatten over justitie en veiligheid en over binnenland bestuur kan ik veel putten uit mijn ervaring in de lokale bestuurspraktijk. Door verschillende maatschappelijke en politieke functies blijf ik ook in de komende periode voeling houden met de (liberale) achterban in mijn regio. Ik heb er zin in!

 

Henk Jan, wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?
Ik voel me niet alleen volksvertegenwoordiger als Eerste Kamerlid, maar ook deskundige. Ik probeer mijn opgedane ervaring te gebruiken om voorstellen te toetsen. Daarbij zorg ik dat die ervaring niet gedateerd raakt, door contact te onderhouden met mensen in diverse functies. Het volk vertegenwoordigen is voor mij tweerichtingsverkeer.

Waarom zit je in de politiek?
De politiek heeft mij altijd al gefascineerd! Ik ben de politiek ingegaan om richting te geven aan het maatschappelijke debat, en toen ik politiek actief werd bleek ik er ook wel aanleg voor te hebben.

Wat is er zo mooi aan de VVD?
De VVD vertegenwoordigt de waarden die ik belangrijk vind: vrijheid, verantwoordelijkheid en de daarbij horende wederkerigheid. En de VVD is niet moralistisch! De meeste VVD’ers staan opgewekt in het leven en nemen zichzelf niet al te serieus.

Met welke bekende Nederlander zou jij een weekje willen ruilen?
Ik zou wel een week hoofdredacteur van bijvoorbeeld NRC Handelsblad willen zijn.

Welke superkracht zou jij willen hebben?
Dat je door lekker eten en drinken toch gezond en op het juiste gewicht blijft.

 

 

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen
Confidental Infomation