Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Geboortedatum 24/02/1970 Woonplaats Noord-Holland - Heemstede

Rian Vogels

  • Eerste Kamerlid
Geboortedatum 24/02/1970 Woonplaats Noord-Holland - Heemstede

Rian Vogels (Deurne, 1970) is voorzitter van de Integriteitskamer Sint Maarten en voorzitter van de landelijke Commissie Mijnbouwschade. Daarnaast is zij voorzitter van de raad van toezicht van LMC-VO in Rotterdam en lid van de raad van toezicht van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Rian studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden, waarna een loopbaan in de advocatuur en rechtspraak volgde. Tot 2020 was Rian senior rechter in de Rechtbank Den Haag en lid van de wrakingskamer in die rechtbank. Voordat zij de overstap naar de rechterlijke macht maakte, was zij advocaat bij Boonk Van Leeuwen in Rotterdam en NautaDutilh in Amsterdam.

Rian: “Door mijn werk voor de Integriteitskamer en de Commissie Mijnbouwschade heb ik veel ervaring opgedaan met de uitvoering van wetten en regels. Als oud-rechter weet ik bovendien hoe belangrijk het is werkbare wetgeving te hebben. Als senator voor de VVD wil ik daar graag een bijdrage aan leveren.”

Binnen de VVD is Rian actief in het Thematische Netwerk Justitie & Veiligheid als tafelvoorzitter Rechtspraak en Rechtstaat. Zij zat in verschillende selectiecommissies. Eerder was zij voorzitter van de VVD-afdeling Heemstede en voorzitter van de VVD-regio Kennemerland. Bij de Haya volgde ze de Topkadertraining.

Rian is getrouwd en heeft drie kinderen in de tienerleeftijd.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen
Confidental Infomation