Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen
Bart Groothuis.

Bart Groothuis

  • Europarlementariër
Bart Groothuis.

Bart Groothuis is geboren en getogen in Twente maar woont tegenwoordig in Voorburg met zijn vrouw en twee kinderen. Als cyberexpert werkte Bart voor de start van zijn politieke carrière bij het Ministerie van Defensie. Met die ervaring is hij naar Brussel getogen om Europa, en dus Nederland, ook op digitaal gebied veiliger te maken. Door de drie extra zetels die Nederland kreeg in het Europees Parlement als gevolg van Brexit, werd Bart begin 2020 geïnstalleerd als Europarlementariër.

Als lid van het Europees Parlement voor de VVD zet Bart zich in de Commissie Industrie, Technologie, Onderzoek en Energie in voor digitale onderwerpen. Ook is hij lid van de INGE commissie (bijzondere commissie buitenlandse inmenging in alle democratische processen in de Europese Unie, met inbegrip van desinformatie). Daarnaast is hij de eerste vicevoorzitter van de Iran delegatie.

Vanuit zijn werk in de Commissie Veiligheid & Defensie houdt Bart zich daarnaast bezig met Europese defensiesamenwerking en wapensystemen. Voor ontwikkelingen op het kruispunt van technologie en geopolitiek ben je bij hem dus aan het juiste adres. Bart heeft een voorliefde voor techniek en computers; voel je dus vrij contact met hem op te nemen om technische problemen met politieke implicaties aan hem voor te leggen!

Volg Bart op social media om te zien wat hij allemaal doet in het Europees Parlement voor een sterker Nederland in Europa!

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation