Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

VVD Internationaal

De VVD bouwt mee aan een vrije en democratische wereld. Een sterk en georganiseerd netwerk van liberalen zowel binnen als buiten Europa is hiervoor van belang. VVD Internationaal is al meer dan 25 jaar verantwoordelijk voor de buitenlandse betrekkingen van de VVD. De belangrijkste doelstelling is het versterken van het liberalisme door middel van het realiseren, onderhouden en versterken van de relaties met consorten wereldwijd. We richten ons hierbij op drie speerpunten: politieke educatie, consultatie en participatie.

VVD Internationaal organiseert opleidingen en trainingen voor (jonge) politieke talenten en ondersteunend personeel van liberale zusterpartijen in het buitenland, want politieke partijen kunnen niet bestaan ​​zonder gekwalificeerde en goed opgeleide mensen. Met behulp van experts binnen de VVD worden er bilaterale trainingen en multilaterale opleidingen aangeboden zoals de Liberal International Democratic Training Academy Middle East and North Africa en de Liberal Leadership Academy Europe.

Sinds de oprichting in 1948 heeft de VVD veel ervaring opgedaan in het goed functioneren van een politieke partij. VVD Internationaal gebruikt deze kennis om gelijkgezinde partijen op het gebied van campagne, vrijwilligersmanagement, statuten, ontwikkeling en talent, digitale omgeving en data te ondersteunen.

Binnen Europa maakt de VVD deel uit van de koepelorganisatie de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). De ALDE vormt samen met een aantal andere gelijkgezinde partijen de fractie Renew Europe in het Europees Parlement. Wereldwijd maakt de VVD onderdeel uit van het netwerk Liberal International. VVD Internationaal is verantwoordelijk voor de relaties met partijen binnen deze organisaties en steunt daarnaast andere netwerken zoals: African Liberal Network, Al Hurriya Liberal Network en The Liberal South East European Network.

De activiteiten van VVD internationaal worden mede gerealiseerd door het MATRA en SHIRAKA programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Contact: [email protected]

Volg ons op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn

Confidental Infomation