profile-avatar
Klaas Dijkhoff
Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie

“Ik wil mensen overtuigen. In het debat, maar ook in gesprekken.”

Mijn leraar maatschappijleer op de middelbare school was een SP’er met een rode leren broek. Zelf had ik in de klas de bijnaam ‘Bolkestein’, omdat ik een van de weinigen was met liberale ideeën. Een goede vriend was links; met hem heb ik veel gediscussieerd in die tijd. Op mijn 17de ben ik lid geworden van de VVD. Discussiëren doe ik nog steeds graag. Niet alleen in debatten in de gemeenteraad, maar ook in gesprekken met mensen.

Argumenten
Ik wil mensen graag overtuigen, maar wel met goede argumenten. En natuurlijk is het fijn om sympathiek gevonden te worden, maar voor de lange termijn is het niet sympathiek om aardige dingen te doen die eigenlijk niet goed zijn. De afgelopen jaren was ik docent recht en sinds maart 2010 fractievoorzitter van de VVD-fractie in Breda. Daarnaast ben ik bezig met mijn promotieonderzoek oorlogsrecht. Defensie, veiligheid, politie en internationale betrekkingen zijn onderwerpen die mij interesseren.

Balans
We moeten de wereld netjes overdragen aan onze kinderen. Het gaat mij om de balans: mensen werken een deel van hun tijd voor de samenleving – ze betalen belasting – en dat moet in verhouding staan met wat ze ervoor terugkrijgen.

Volg Klaas
Download CV

Bekijk meer

Niet nog eens zo'n grote stroom asielzoekers.
LEES MEER
ons standpunt over Asielbeleid
Veilige opvang in de regio.
ons standpunt over Asielprocedure
Snel duidelijkheid over toelating of afwijzing.
ons standpunt over Bootvluchtelingen
Voorkomen dat mensen hun leven wagen op een gammel bootje.
Help ons te knokken voor een sterker Nederland.
Praat mee over asielbeleid. Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan