Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Defensie is een van de belangrijkste taken van de overheid. Zonder veiligheid is er ook geen vrijheid. Onze krijgsmacht is onmisbaar voor die veiligheid. De afgelopen jaren hebben we veel geld in defensie gestoken. Daarmee voldoen we de komende jaren aan de afspraak binnen de NAVO om twee procent van de economie aan defensie te besteden. We willen dat blijven volhouden, door die NAVO-norm in de wet vast te leggen.

Ons leger heeft als belangrijkste taak het beschermen van het Nederlandse grondgebied en dat van onze bondgenoten. Daarom zijn er Nederlandse militairen in Roemenië en Litouwen, richting de grens van de NAVO met Rusland. Daarnaast helpt ons leger in de strijd tegen terroristen, bijvoorbeeld door in Irak militairen te trainen die tegen Islamitische Staat vechten.

De NAVO is de beste bescherming van Nederland. Het bondgenootschap staat voor ons klaar als het nodig is. Maar we kunnen niet alles aan de Amerikanen overlaten. Daarom moeten Europese landen ook samen militairen op missie kunnen sturen.

Confidental Infomation