Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

De komende jaren moeten we flink aan de slag om huizen duurzamer te maken. Dat geldt voor alle bestaande én nieuwe huizen. Door te investeren in energiezuinige woningen zijn we klaar voor klimaatverandering en houden we ook de energierekening betaalbaar.

We vermijden nieuwe verplichtingen voor woningeigenaren op het gebied van duurzaamheid. Wel biedt de overheid ze de helpende hand. Samen met bewoners worden plannen gemaakt om de huizen te verduurzamen. Dat moet voor iedereen betaalbaar zijn. We ontwikkelen samen met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en de financiële sector een nieuwe verduurzamingslening. Sommige investeringen in verduurzaming van de eigen woning maken we aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Van corporaties en verhuurders eisen we dat ze woningen verduurzamen. We houden corporaties aan de afspraken, waardoor huurhuizen betere energielabels krijgen. Daarnaast krijgt iedereen die in een slecht geïsoleerde huurwoning woont de mogelijkheid om hier melding van te maken bij de gemeente. De gemeente kan verhuurders vervolgens verplichten een maandelijkse korting op de huur te geven, totdat maatregelen zijn genomen om de woning te isoleren.

Confidental Infomation