Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

We kunnen in Nederland niet meer naïef zijn over de georganiseerde misdaad.

Alleen al de moorden op onschuldige mensen laten ons dat zien. Zware drugscriminelen schakelen huurmoordenaars in om hun tegenstanders uit de weg te ruimen. Daarbij vallen ook onschuldige slachtoffers. Er zijn talloze schietpartijen in gewone woonwijken. Er vinden honderden aanslagen met geïmproviseerde explosieven plaats op winkelpanden en woonhuizen.

Steeds meer politici, rechters, advocaten, burgemeesters, officieren van justitie en journalisten worden bedreigd. Zij moeten de noodzakelijke beveiliging krijgen. We geven politie en justitie alle mensen, manieren en middelen die zij nodig hebben om de daders op te sporen. Zodat de daders zwaar kunnen worden bestraft en hun netwerken worden opgerold.

De afgelopen jaren is extra geld beschikbaar gesteld en zijn al een aantal zware drugscriminelen opgepakt. Ook hebben burgemeesters meer mogelijkheden gekregen om woningen te sluiten en wordt crimineel vermogen afgepakt. Natuurlijk blijven we drugscriminelen opsporen en vervolgen, maar we grijpen liever al eerder in. Door de misdaad actief te verstoren en verdienmodellen onderuit te halen. Daarom werken we intensief samen met andere landen om witwassen en ondergronds bankieren aan te pakken. We willen dat crimineel verdiend geld ook zonder een strafrechtelijke veroordeling kan worden afgepakt. Het geld dat we afpakken van criminelen geven we weer terug aan de samenleving.

Confidental Infomation