Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Het huren van een huis is de afgelopen jaren duurder geworden. Voor die hoge huur krijg je niet altijd een fijne woning terug. Daarom moeten we flink wat huurwoningen toevoegen, de kwaliteit van de woningen verbeteren en de huurprijsstijging verminderen.

We bouwen de komende jaren veel meer sociale huurwoningen en middenhuurwoningen. Door het afschaffen van de verhuurdersheffing hebben woningbouwcorporaties voldoende geld om sociale huurwoningen te bouwen. Dat dwingen we af. Met ontwikkelaars en marktpartijen sluiten we een akkoord om meer middenhuurwoningen te bouwen. We maken het aantrekkelijk om te investeren in middenhuur.

Om huren betaalbaar te houden, verminderen we de huurprijsstijging. Daarnaast willen we ingewikkelde regels om de huurprijs te berekenen vereenvoudigen. Het beperken van de huurstijging mag niet leiden tot minder investeringen in nieuwe woningen. Het beleid hierover moet ook niet elk jaar wijzigen. We zorgen dat het voor kleine verhuurders aantrekkelijk blijft om een huis te verhuren.

Confidental Infomation