Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

De VVD wil mensen met een eigen huis helpen. Dat doen we door de maandlasten voor een eigen huis zo betaalbaar mogelijk te houden. Ook zorgen we ervoor dat meer mensen überhaupt een huis kunnen kopen.

Het belangrijkste is om de komende jaren veel meer betaalbare koophuizen te bouwen. Maar daar houdt het niet bij op. We werken aan een Kooprechtwet. Elke huurder van een sociale huurwoning krijgt het wettelijke recht om de eigen huurwoning te kopen. Zo kunnen meer mensen de vruchten plukken van eigen woningbezit en bouwen we aan een stevige middenklasse. Deze wet wordt eerst van toepassing op kleine appartementencomplexen en rijtjeshuizen. Grootschalige versplintering van appartementencomplexen gaan we tegen.

De VVD houdt de hypotheekrenteaftrek in stand. We bieden woningbezitters hierdoor financiële zekerheid. We beperken de stijging van lokale belastingen door gemeenten een maximumpercentage voor de stijging van de OZB op te leggen. Dit geeft gemeenteraden de kans tegen een hoge OZB op te treden. Om meer starters aan een huis te helpen, gaan we door met het ontwikkelen van een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Zo worden meer nieuwbouwwoningen bereikbaar voor starters.

Confidental Infomation