Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Kernenergie

Klimaat

We willen allemaal aan onze kinderen en kleinkinderen een schoon Nederland doorgeven. Een land waarin het fijn en goed leven is.

Maar veel mensen maken zich zorgen. Over de vraag of de energierekening straks nog wel te betalen is. Over de vraag of het ons wel gaat lukken om ons land en de wereld schoon door te geven.

Daarom is het nu nodig dat we kiezen voor slimme en realistische oplossingen. We moeten nieuwe kerncentrales bouwen, waarmee we voorkomen dat de energierekening de komende jaren verder stijgt. Kerncentrales zijn schoon én goedkoop. Ze helpen ons dus de klimaatdoelen te halen én minder afhankelijk te worden van Poetin en het Midden-Oosten. Ook is het nodig dat de overheid en ondernemers meer samen gaan optrekken om, met innovaties en technologie, bij te dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Want uiteindelijk zijn het de ondernemers die autobanden recyclen en steeds slimmere zonnepanelen uitvinden – en die vervolgens op de daken leggen.

Zo kunnen we ons land sterker, schoner en innovatiever maken. Zodat we op een betaalbare manier onze aarde schoon kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Klimaat

Waar zet de VVD op in?

  • We gaan twee kerncentrales bouwen
  • We willen onafhankelijk worden van onvrije landen voor energie
  • Bedrijven vergroenen in Nederland, niet over de grens jagen
  • Inzetten op groene innovaties
  • Waterstof is de toekomst

Bekijk al onze standpunten over klimaat en duurzaamheid hier.

Onze standpunten over kernenergie:

Kernenergie is een schone en stabiele energiebron.

Kernenergie is een schone en stabiele energiebron. In de combinatie van verschillende energiebronnen kiezen wij daarom bewust ook voor kernenergie.

Natuurlijk staat veiligheid daarbij voorop: in Nederland is alleen plaats voor de modernste kerncentrales. Wij willen dat omwonenden meer en betere informatie krijgen over de kerncentrale in hun buurt. Dat geldt ook voor mensen die in de buurt van een Belgische kerncentrale in de grensregio wonen.

Met kernenergie kunnen we de klimaatdoelen van Parijs halen, door in 2050 volledig CO2-neutraal elektriciteit op te wekken. Daarom willen wij meer kernenergie mogelijk maken in Nederland. Dat doen we onder andere door overheidssteun te verlenen en investeerders zekerheid te bieden.

Een schone energiemix waarop we altijd kunnen vertrouwen.

Investeren in duurzame energie is noodzakelijk om ook in de toekomst voldoende energie te hebben. Bovendien verminderen we zo de uitstoot van CO2, wat het klimaat ten goede komt.

Wij willen een energiemix waarmee we altijd kunnen vertrouwen op schone energie. Ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait. Kernenergie is een onmisbaar onderdeel van die mix.
De markt voor duurzame energie is volop in ontwikkeling. Ondernemers en onderzoekers verdienen alle ruimte om hun bijdrage te leveren. Ook willen wij meer subsidies voor innovatie, zodat we nog betere technieken kunnen ontwikkelen.

Als subsidies voor bijvoorbeeld windmolens in de toekomst niet meer nodig zijn, dan willen wij deze afbouwen. Zo kunnen we dat geld investeren in andere technieken.

Gerelateerde artikelen:

Wetsvoorstel Energieonafhankelijkheid
Stop met het zinloos zwartmaken van kernenergie.
Confidental Infomation