Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Interview met onze lijsttrekker Dilan Yeşilgöz-Zegerius

15 november 2023

Voor ons ledenmagazine gingen wij in gesprek met onze lijsttrekker Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Ze combineert twee banen, demissionair minister van Justitie en Veiligheid én lijsttrekker van onze partij. Benieuwd hoe zij dit doet? Lees hieronder het interview.

Het is rennen en vliegen en het is een spannende tijd, maar ik geniet van elke minuut! Ik mag de twee mooiste rollen die er zijn, met elkaar combineren. Het is alleen jammer dat er niet meer dan 24 uur in een dag zitten! Over het algemeen begin ik om een uur of zeven ‘s ochtends met het lezen van berichten en stukken en het afhandelen van dingen die met de VVD te maken hebben. Dan begin ik rond half negen met mijn werk als minister, wat meestal wel tot in de avond doorloopt.

Ik ga op werkbezoek, ik ben in gesprek, bijvoorbeeld met nabestaanden van misdrijven, agenten, mensen die werken aan de aanpak van drugscriminaliteit. Ik overleg met internationale collega’s en ik maak afspraken over hoe we de drugshandel gezamenlijk kunnen aanpakken. En ik ben natuurlijk regelmatig in de Kamer om in debat te gaan over waar ik mee bezig ben.

In de avonduren en weekends die dan nog overblijven probeer ik in deze periode zo veel en zo vaak mogelijk uit te leggen waar onze partij voor staat, welke plannen we hebben om de problemen op te lossen waar mensen in het land tegenaan lopen en hoe we ons land sterk gaan houden voor de toekomst. Dus zie je mij regelmatig in de media en doe ik interviews die de komende periode gaan verschijnen. En we bereiden de debatten voor die de lijsttrekkers gaan voeren in aanloop naar de verkiezingen!

Het hele interview lees je hier!

Confidental Infomation