Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Tweede Kamerlid Bente Becker in debat over emancipatie

6 april 2024

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daar blijven wij elke dag voor opkomen. Totdat iedereen zichzelf kan zijn en kan houden van wie ze willen. Totdat er eerlijke startkansen zijn, maar hoe je deze benut blijft aan jezelf. Én totdat werken loont, kinderopvang betaalbaar is, homogenezing strafbaar is en zoveel meer. Om onze vrijheid te beschermen, moeten we stappen blijven zetten op al deze gebieden.

Tijdens het emancipatiedebat heeft Tweede Kamerlid Bente Becker daarom aandacht gevraagd voor deze punten:

  • Subsidies moeten worden stopgezet voor verenigingen die vrouwonvriendelijke ‘bangalijsten’ maken. Het is onacceptabel dat vrouwen zich niet meer veilig voelen bij deze verenigingen. Ook moet het lidmaatschap van mensen die deze lijsten maken worden stopgezet.
  • Met het aannemen van de nieuwe wet op Seksuele Misdrijven van Dilan Yeşilgöz-Zegerius is er een grote stap gezet. Daarmee maken we onder andere straatintimidatie strafbaar. Tweede Kamerlid Bente Becker heeft de minister gevraagd om tempo te maken met de uitvoering van het opstellen van daderprofielen voor straatintimidatie. Om daders die mensen op straat een onveilig gevoel geven zo snel mogelijk aan te pakken.
  • Ook heeft ze aandacht gevraagd voor het actieplan tegen femicide of vrouwenmoord. Het is hoog tijd dat we grote stappen zetten om dit fenomeen te bestrijden.

Voor de VVD is het helder. In Nederland beslis je over je eigen leven. Maar dat kan alleen als we blijven opkomen voor onze vrijheid.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation