Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Initiatiefwet verbod ‘homogenezing’ naar Raad van State

6 augustus 2022
Initiatiefwet verbod ‘homogenezing’ naar Raad van State 3

De initiatiefwet verbod op ‘homogenezing’ is af en gaat uitgerekend vandaag, op de dag van de Canal Parade in Amsterdam, voor advies naar de Raad van State. VVD schreef samen aan de wet met D66, PvdA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren. De wet bestraft uitvoerders van ‘homogenezing’ met maximaal één jaar gevangenisstraf of een geldboete tot €22.500. Maar ook wordt het aanbieden of reclame maken voor dit soort praktijken strafbaar.

In Nederland worden nog altijd mensen slachtoffer van deze middeleeuwse praktijken. Dit soort therapieën hebben als doel om de seksuele oriëntatie of identiteit van slachtoffers te veranderen of onderdrukken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door herhaaldelijke gebedssessies waarbij duivelsuitdrijving voorkomt of jongeren worden naar speciale kampen gestuurd om te genezen van hun homoseksualiteit. Dat moet stoppen.

Tweede Kamerlid Hatte van der Woude: “Van liefde hoef je nooit genezen te worden. Dit soort misdadige praktijken moeten we uitroeien. Niet alleen om jonge, kwetsbare mensen te beschermen maar juist omdat iedereen mag houden van wie hij of zij wil houden.”

De initiatiefwet verbod ‘homogenezing’ gaat nu voor advies naar de Raad van State. Nadat dit advies is verwerkt kan de wet in de Tweede Kamer worden behandeld.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation