Sport is leren omgaan met winst en verlies.

Sport

Sporten en bewegen zijn goed voor je gezondheid. Door sport ontmoet je andere mensen en leer je omgaan met winst en verlies. Daarom willen we dat onze kinderen al op jonge leeftijd gaan sporten. Sportverenigingen moeten voor alle kinderen toegankelijk zijn. En wij willen ervoor zorgen dat gymlessen op scholen alleen gegeven worden door vakdocenten.

Sport is ook iets waar de samenleving trots op is. We juichen allemaal als het Nederlands elftal wint of als een Nederlander goud pakt bij de Olympische Spelen. Wij zijn trots op onze topsporters. Wij willen talenten daarom de ruimte bieden om hun sportdromen waar te maken. Dat betekent dat zij tijdens hun school of studie een uitzonderingspositie verdienen, bijvoorbeeld wat betreft de indeling van lesuren. Daardoor hoeven ze niet te stoppen met leren, waardoor ze na hun topsportperiode een kans krijgen om een nieuwe baan in de samenleving te vinden.

Om iedereen enthousiast te krijgen voor sport, willen we grote sportevenementen naar Nederland halen. Ons land is er als geen ander toe in staat om zulke evenementen te organiseren zonder belachelijke bedragen uit te geven. Maar we doen het alleen als de Nederlandse bevolking erachter staat.

Tegen agressie op en rond het veld treden we hard op. We staan niet toe dat het sportplezier van anderen wordt verpest. Voor matchfixing en doping is geen plaats in onze sport. Wie zich daaraan schuldig maakt, moet bestraft worden.

Bekijk meer

Heb je een vraag over sport?