Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Iedereen in Nederland moet van onze mooie natuur kunnen genieten. Wij willen daarom zo min mogelijk gebieden op slot doen. De waarde van natuur wordt veel duidelijker als je er mag wandelen en fietsen, of er als kind mag spelen.

Ons natuurbeleid moet realistisch en haalbaar zijn. Europese richtlijnen hoeven we niet strenger in te voeren dan noodzakelijk is en we hoeven er ook geen Nederlandse regels bovenop te leggen. De natuur verdient ruimte, maar onze economie ook. Beide zaken moeten met elkaar in balans zijn. We moeten ons dus blijven inspannen voor herstel van de natuur en versterking van de biodiversiteit, dat is ook in het belang van de economie.

De overheid, natuurorganisaties en de agrarische sector moeten samenwerken aan een aantrekkelijk landschap, waar het goed wonen, werken, ondernemen én recreëren is. In de natuurgebieden gaan we gebiedsgericht bekijken wat nodig is. Elk gebied vraagt zijn eigen aanpak, gebaseerd op onafhankelijke analyses. Zo gaan we de natuur herstellen en kunnen we een schoon land doorgeven aan toekomstige generaties.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation