Goed opgeleide mbo’ers zijn goud waard voor Nederland.

Mbo

Goed opgeleide mbo’ers zijn goud waard voor Nederland. Onze bedrijven hebben veel behoefte aan handige jongens en meisjes. Om het mbo goed op de wensen van bedrijven aan te laten sluiten, is nog wel veel nodig. Wij willen dat leerlingen meer op de werkvloer leren in plaats van in de klas. Zo komen ze met de praktijk in aanraking en vinden ze later makkelijker een baan. Stages, leerwerkbanen en bedrijfsscholen moeten dus verder gestimuleerd worden.

Het is steeds normaler om je op latere leeftijd bij te scholen. Het mbo maakt dat nog niet goed genoeg mogelijk. Daar moet verandering in komen. Daarnaast moet de inhoud van het onderwijs vaker worden aangepast aan nieuwe technieken op de werkvloer of wensen van het bedrijfsleven in een bepaalde regio. Wij willen dat de inhoud van het mbo niet meer centraal wordt vastgesteld. Als ze daar een goede reden voor hebben, moeten afzonderlijke opleidingen ervan kunnen afwijken en extra of nieuwe vakken kunnen aanbieden.

Wij willen dat private onderwijsinstellingen hetzelfde behandeld worden als mbo-scholen die betaald worden door de overheid. Vaak kunnen zij namelijk beter en sneller bij- en nascholing voor volwassen verzorgen.
 

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over mbo?