Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Als ouders en kinderen een probleem hebben, dan kunnen ze hulp zoeken bij jeugdzorg. Dat is voor veel mensen een forse stap. Daarom willen we dat het gezin niet steeds met verschillende gezichten te maken krijgt. Wij willen één hulpverlener, met wie de ouders en kinderen een vertrouwensband kunnen opbouwen. Een hulpverlener die samen met het gezin naar de beste oplossing zoekt. Doelgericht en betrokken, zonder onnodige rompslomp.

Wij willen dat jeugdzorg dicht bij huis te vinden is. De gemeente kent haar inwoners namelijk het best. Zo kan bij de zorg ook gekeken worden naar bijvoorbeeld hulp bij schulden en bij het vinden van werk. Op die manier kunnen zware gevolgen zo veel mogelijk voorkomen worden. Dat is beter voor de ouders, maar vooral ook voor de kinderen.

Kinderen die jeugdzorg nodig hebben moeten kunnen rekenen op bewezen effectieve zorg op de juiste plek. Dat betekent dat er voldoende jeugdzorgprofessionals aanwezig zijn bij de huisarts om jeugdigen en hun ouders doelmatiger door te verwijzen. Zij zijn bekend met de regionale zorgorganisaties en behoeften van ouders en kinderen.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation