Wij staan voor een samenleving waarin iedereen meedoet.

Integratie

We sluiten niemand uit. Er zijn in Nederland heel veel migranten die hun eigen weg hebben gevonden en geïntegreerd zijn in onze samenleving. Dat hebben die mensen zelf gedaan. Zij hebben de kansen gegrepen die Nederland biedt. Wij vinden dat we dat ook mogen verwachten.

Een baan is de beste manier om te integreren. Daarom willen wij de sociale zekerheid voor migranten beperken. Als mensen te snel in een uitkering belanden, lopen zij een langdurige achterstand op. Dat vinden wij niet eerlijk. Bovendien hebben zij meestal bijna geen premies betaald. Werkloze nieuwkomers krijgen daarom een WW-uitkering op basis van de premie die ze zelf hebben betaald. Bijstand is de eerste tien jaar na aankomst in Nederland niet aan de orde. Als migranten door fraude toch bijstand weten te krijgen, willen wij hun verblijfsvergunning direct intrekken.

Het Nederlandse paspoort is de hoofdprijs. Dat moet je verdienen. Wij willen nieuwkomers daarom niet na 5 jaar, maar pas na 10 jaar de kans geven om te naturaliseren. En we scherpen de voorwaarden aan.

 
Wat vind jij hiervan?
Denk en beslis mee tijdens de Thematische Netwerken van de VVD. Hier bepalen de leden samen met bewindspersonen, Kamerleden en experts de koers van ons land: Ik doe mee.

Bekijk meer

Heb je een vraag over integratie?