Nederland mag van nieuwkomers verwachten dat zij meedoen.

Integratie.

Er zijn in Nederland heel veel migranten die hun eigen weg hebben gevonden en geïntegreerd zijn in onze samenleving. Dat hebben die mensen zelf gedaan. Zij hebben de kansen gegrepen die Nederland biedt.

 
Je best doen
Dat is ook wat we mogen verwachten van nieuwkomers: dat ze meedoen, de taal leren en aan het werk gaan. We verwachten bovendien dat ze de Nederlandse waarden en vrijheden respecteren. Wie niet zijn best doet om in te burgeren, krijgt een boete.

 
Een baan is de beste manier om te integreren. Daarom geven wij asielzoekers eerst leefgeld en helpen we ze hun leven op orde te krijgen. Als mensen direct in een uitkering belanden, lopen zij een langdurige achterstand op.

 
Sociale huur
Het is niet eerlijk als asielstatushouders alle sociale huurwoningen bezet houden, waardoor Nederlanders geen kans meer maken. Zij gaan daarom eerst naar een kleinschalige integratielocatie. Pas als ze succesvol integreren, kunnen ze verhuizen. Zo wordt inspanning beloond.

 
Migranten die een eigen inkomen verdienen kunnen na 5 jaar een permanente verblijfsvergunning krijgen. Als ze ook goed Nederlands spreken, is het mogelijk om Nederlander te worden. Dat is de ultieme beloning.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid