Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Er zijn in Nederland heel veel migranten die hun eigen weg hebben gevonden en geïntegreerd zijn in onze samenleving. Dat hebben die mensen zelf gedaan. Zij hebben de kansen gegrepen die Nederland biedt.

Je best doen
Dat is ook wat we mogen verwachten van nieuwkomers: dat ze meedoen, de taal leren en aan het werk gaan. We verwachten bovendien dat ze de Nederlandse waarden en vrijheden respecteren en onderschrijven. Wie niet zijn best doet om in te burgeren, krijgt een boete.

Een baan is de beste manier om te integreren. De taal leer je het snelst in de bedrijfskantine. Daarom is werk een onmisbaar onderdeel van integratie en moet de begeleiding van statushouders gericht zijn op werk. Als mensen direct in een uitkering belanden, lopen zij een langdurige achterstand op.

Sociale huur
Het voelt niet eerlijk als asielstatushouders sociale huurwoningen bezet houden, waardoor Nederlanders geen kans meer maken. Daarom willen we dat statushouders zoveel mogelijk worden gehuisvest in tijdelijke flexwoningen. Om het systeem structureel eerlijker te maken , willen we kleinschalige integratielocaties inrichten. Pas als statushouders succesvol integreren, kunnen ze verhuizen naar een andere woning. Zo wordt inspanning beloond.

Migranten die een eigen inkomen verdienen kunnen na 5 jaar een permanente verblijfsvergunning krijgen. Als ze ook goed Nederlands spreken, is het mogelijk om Nederlander te worden. Dat is de ultieme beloning.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation