Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

De Europese Unie moet de grote problemen oplossen die landen niet alleen kunnen aanpakken. Zo kan de EU effectieve economische sancties tegen vijandige regimes invoeren, migratiedeals sluiten met Afrikaanse landen en oneerlijke handel door China bestraffen. De interne markt van de EU versterkt onze economie, levert ons banen op en versterkt onze positie tegenover derde landen.

Landen die lid zijn van de EU moeten zich aan de regels houden die we hebben afgesproken. Dat betekent dat ze hun begrotingen op orde moeten hebben en onafhankelijke rechters hun werk moeten laten doen.

Wij zijn tegen een Europees leger, want wij willen zelf besluiten of en waarheen wij onze militairen uitzenden. Maar Europese landen moeten wel meer samenwerken en meer uitgeven aan defensie. Hoewel de VS een belangrijke bondgenoot zijn en blijven, kunnen we er niet van uitgaan dat de Amerikanen alles oplossen. Het is goed dat de EU vaker haar economische macht gebruikt, bijvoorbeeld door zware sancties in te stellen tegen Rusland voor het starten van de verwerpelijke oorlog tegen Oekraïne.

Wij willen niet dat de EU zich bemoeit met zaken die landen prima zelf kunnen regelen, zoals de pensioenen. We willen ook geen Europese belastingen. De EU hoeft alleen maar in te springen waar nodig, als lidstaten het beter niet alleen kunnen doen.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation