De Europese Unie moet de grote problemen oplossen.

Europa.

De Europese Unie moet de grote problemen oplossen die landen niet alleen kunnen aanpakken. Zo kan de EU migratiedeals sluiten met Afrikaanse landen en oneerlijke handel door China bestraffen. De interne markt van de EU versterkt onze economie en levert ons banen op.

 
Landen die lid zijn van de EU moeten zich aan de regels houden die we hebben afgesproken. Dat betekent dat ze hun begrotingen op orde moeten hebben en onafhankelijke rechters hun werk moeten laten doen.

 
Wij zijn tegen een Europees leger, want wij willen zelf besluiten of en waarheen wij onze militairen uitzenden. Maar Europese landen moeten wel meer samenwerken en meer uitgeven aan defensie. Hoewel de VS een belangrijke bondgenoot is en blijft, kunnen we er niet van uitgaan dat de Amerikanen alles oplossen. De EU moet ook vaker haar economische macht gebruiken, bijvoorbeeld door zware sancties in te stellen als een land ons bedreigt.

 
Wij willen niet dat de EU zich bemoeit met zaken die landen prima zelf kunnen regelen, zoals de pensioenen. We willen ook geen Europese belastingen.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid