ons standpunt over Emancipatie
Quota zijn voor vissen, niet voor vrouwen.

Vrouwen en mannen zijn volledig gelijkwaardig. Wij tolereren discriminatie van vrouwen niet. De samenleving kan er vooral zelf voor zorgen dat vrouwen niet worden achtergesteld op de arbeidsmarkt. Het heeft geen zin om daarvoor automatisch naar de overheid te kijken.

Bedrijven en organisaties waar mannen én vrouwen aan de top staan, presteren beter dan andere bedrijven. Het loont dus om te veranderen. We zijn echter tegen een verplicht aantal vrouwen voor bedrijven en organisaties. Quota zijn voor vissen, niet voor vrouwen. Het is ook niet de taak van de overheid om een database aan te leggen met vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties. Wervings- en selectiebureaus zijn prima in staat om bedrijven en vrouwen met elkaar in contact te brengen.

Gesprekken over emancipatie moeten niet alleen aan de bestuurstafel plaatsvinden, maar ook aan de keukentafel. Stellen bepalen zelf hoeveel de vrouw werkt en hoeveel de man voor de kinderen zorgt en andersom. Het is wel verstandig om na te denken over de gevolgen van die keuzes. Vrouwen gaan er na een scheiding te vaak op achteruit. Goede afspraken kunnen dat voorkomen. Om dat te ondersteunen, passen wij de wet aan.

Wat vind jij van dit standpunt?
We zijn benieuwd naar jouw mening over vrouwenquota.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bekijk meer

Nederland heeft een mooie toekomst.
LEES MEER
ons standpunt over Arbeidsmarkt
Een arbeidsmarkt zonder hindernissen.
Help ons Nederland te verbeteren.
Meepraten over emancipatie? Kom bij ons langs!
meld je aan