Wij tolereren discriminatie van vrouwen niet.

Emancipatie

Vrouwen en mannen zijn volledig gelijkwaardig. Wij tolereren discriminatie van vrouwen niet. De samenleving kan er vooral zelf voor zorgen dat vrouwen niet worden achtergesteld op de arbeidsmarkt. Het heeft geen zin om daarvoor automatisch naar de overheid te kijken.

Bedrijven en organisaties waar mannen én vrouwen aan de top staan, presteren beter dan andere bedrijven. Het loont dus om te veranderen. We zijn echter tegen een verplicht aantal vrouwen voor bedrijven en organisaties. Het is ook niet de taak van de overheid om een database aan te leggen met vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties. Wervings- en selectiebureaus zijn prima in staat om bedrijven en vrouwen met elkaar in contact te brengen.

Gesprekken over emancipatie moeten niet alleen aan de bestuurstafel plaatsvinden, maar ook aan de keukentafel. Stellen bepalen zelf hoeveel de vrouw werkt en hoeveel de man voor de kinderen zorgt en andersom. Het is wel verstandig om na te denken over de gevolgen van die keuzes. Vrouwen gaan er na een scheiding te vaak op achteruit. Goede afspraken kunnen dat voorkomen. Om dat te ondersteunen, passen wij de wet aan.

 

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over emancipatie?