Cultuur is van en voor de samenleving.

Cultuur

Cultuur is van en voor de samenleving. De overheid is er alleen om cultuur te stimuleren, niet om het volledig te betalen. Dat beleid heeft de cultuursector versterkt. De makers van cultuur richten zich weer op hun publiek. Dat zijn de mensen die cultuur in stand houden. Als zij iets niet goed genoeg vinden, is er ook geen reden om subsidie te geven.

Door te vernieuwen en samen te werken met ondernemers, kunnen kunstenaars zelf meer geld verdienen. Alleen cultuurmakers die behoorlijk in staat zijn hun eigen broek op te houden, kunnen voor bepaalde projecten een subsidie krijgen. De overheid kan wel helpen door het aantrekkelijk te maken om in kunst te investeren, bijvoorbeeld door de Geefwet. Wij zijn daar voorstander van.

Omdat kunst van de samenleving is, vinden wij dat het zo veel mogelijk tentoongesteld moet worden, in alle delen van het land. De overheid kan garant staan als musea buitenlandse kunst of kunst uit een priv├ęcollectie willen laten zien. Op die manier kunnen zij de dure kosten van een verzekering vermijden.

Bekijk meer

Heb je een vraag over cultuur?