Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Tweede Kamerlid Thom over stikstof

10 juni 2022
Tweede Kamerlid Thom over stikstof

De stikstofcrisis
We zitten in een stikstofcrisis. Onze natuur is er slecht aan toe en boeren zitten in grote onzekerheid over hun toekomst. Het kabinet stelt ingrijpende doelen om de natuur zo snel mogelijk te herstellen en daarmee deze problemen op te lossen.

De brief van het kabinet schetst een harde werkelijkheid. Wanneer je als melkveehouder de cijfers in de meest kwetsbare gebieden leest, begrijp ik heel goed dat je je rot schrikt. Dat je je zorgen maakt over je toekomst. De VVD wil dat ook de industrie, de luchtvaart en het verkeer hun evenredige bijdrage leveren en schoner worden.

Ook al is de opgave voor de landbouw groot, we laten boeren niet vallen. Ieder gebied vraagt zijn eigen aanpak. Een aanpak die gebaseerd moet zijn op onafhankelijke analyses.

Hoe denken wij erover
De VVD heeft nog veel vragen over de uitwerking van de plannen van het kabinet. Bijvoorbeeld over de vraag hoe we het platteland krachtig en leefbaar houden.

De VVD wil dat het kabinet, samen met provincies en alle sectoren werkt aan minder stikstofuitstoot. Zodat we de natuur herstellen, onzekerheid bij boeren wegnemen en een schoon land kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation