nieuws-image
20 januari 2021

Stemmen vanuit het buitenland.


Op 17 maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Ook als je in het buitenland woont, is het mogelijk om te stemmen. In dat geval is het nodig dat je je registreert als kiezer. Laat je stem niet verloren gaan!

 

Hoe regel ik mijn registratie?

Om ervoor te zorgen dat je kan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen, moet je je registratie uiterlijk 3 februari 2021 hebben afgerond. Je registratie dien je op de volgende manier in:

  1. Vul het formulier in op de website van de Gemeente Den Haag.
  2. Print & onderteken dit formulier.
  3. Stuur een foto of scan van het formulier + een kopie van je geldige identiteitsbewijs op. Via de website of via de post.
  4. Je krijgt een bevestiging als je verzoek is ontvangen door de gemeente.
  5. Je krijgt een tweede bevestiging als je verzoek door de gemeente is verwerkt.
Stemmen vanuit het buitenland.

 

Voorwaarden

Je kunt je alleen registreren als kiezer als je in het buitenland woont en niet staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Daarnaast heb je de Nederlandse nationaliteit en ben je 18 jaar of ouder.

 
Heb je je geregistreerd na 1 april 2017? Dan hoef je je niet opnieuw te registreren. Je ontvangt vanzelf alle documenten die je nodig hebt om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Heb je je registratie vòòr 1 april 2017 ingediend? Dan moet je je opnieuw registreren.

Vragen over stemmen vanuit het buitenland?