Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Pol de Beer overleden.

19 maart 2024

Vorige week is, op 13 maart, Pol de Beer op 89-jarige leeftijd overleden. In zijn loopbaan was Pol onder meer Eerste Kamerlid, Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid namens de VVD.

Als eerste katholiek kwam De Beer in 1969 in de, op dat moment door Molly Geertsema voorgezeten, Tweede Kamerfractie van de VVD. Gedurende de 20 jaar dat hij onderdeel was van de Tweede Kamerfractie, was hij jarenlang de specialist op de portefeuille volkshuisvesting. Pol de Beer stond bekend als een goed debater die pittige confrontaties in de plenaire zaal niet uit de weg ging, zoals met voormalig VARA-ombudsman en PVDA’er Marcel van Dam.  

Later stond De Beer samen met PVDA’er Jaap van der Doef aan de wieg van de initiatiefwet die zou zorgen voor de verplichte periodieke keuring van motorvoertuigen.

Na zijn vertrek uit de Tweede Kamer in 1989, was Pol vier jaar lang gemeenteraadslid in Vlaardingen. Daarna nam hij van 1995 tot 2003 zitting in de Eerste Kamer. Daar legde hij zich als woordvoerder vooral toe op internationale betrekkingen en Koninkrijksrelaties. Ook was De Beer nauw betrokken bij de plannen voor de renovatie van het Binnenhof eind jaren tachtig.

We zijn Pol zeer erkentelijk voor zijn inspanningen voor de VVD en de samenleving. We wensen de familie en nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

Confidental Infomation