Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Kamerlid Silvio Erkens komt met plan voor waterstof

13 april 2022

We moeten minder afhankelijk worden van energie uit onvrije landen, willen we onze klimaatplannen halen en de Nederlandse economie versterken. Waterstof wordt daarom één van de belangrijkste duurzame energiedragers van de toekomst. Ook heeft Nederland alles in huis om een grote speler te worden op het gebied van waterstof. Vanwege de potentie van de Noordzee, onze sterke gasinfrastructuur en onze cruciale kennis op het gebied van aardgas.

We hebben de voorwaarden om te gaan bouwen aan een waterstofeconomie. Het biedt ons de kans om met Nederlandse kennisinstellingen en technische universiteiten de kennis toe te passen. Er staan genoeg knappe koppen te popelen om grootschalig met waterstof aan de slag te gaan en er valt voor Nederland flinke economische winst te behalen.

Toch zien we onze potentie nog onvoldoende benutten. Terwijl landen om ons heen al flinke stappen zetten. Daarom is het tijd voor ambitie en daadkracht vanuit de regering. Tweede Kamerlid Silvio Erkens schreef samen met D66 een actieplan om ervoor te zorgen dat Nederland in 2030 leidend wordt op het gebied van waterstof in Europa.

“Met dit plan zorgen we ervoor dat Nederland sneller onafhankelijk wordt van onvrije landen zoals Rusland en op waterstof een leidende rol kan pakken in Europa”, aldus Silvio Erkens.

Lees hier de plannen van Silvio.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation