Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Het pakket om belangrijke bedrijven in Nederland te behouden.

28 maart 2024

Nederland staat bekend om ons sterke bedrijfsleven. Duizenden bedrijven, groot en klein, die met elkaar voor tienduizenden banen zorgen. Waar de mooiste producten worden gemaakt en diensten worden geleverd. Waar de oplossingen worden bedacht voor de problemen van de toekomst en technieken die de komende jaren van groot belang zullen zijn in de wereld.

Een voorbeeld van dat laatste is de chipindustrie rond Eindhoven. Een bedrijf als ASML speelt daarin een cruciale rol. Ook voor de duizenden bedrijven daaromheen. Tienduizenden mensen verdienen daar elke dag hun brood. Met de belasting die deze bedrijven betalen, kunnen we belangrijke zaken financieren. Zoals onze zorg, ons onderwijs en onze politie.

Dus moeten we zorgen dat we deze bedrijven behouden voor Nederland. Dat zij hun investeringen hier willen doen. Dat de knappe koppen die zij nodig hebben, hier worden opgeleid of hierheen willen komen om te werken. Daarom vindt de VVD het goed dat we investeren in die regio. In woningen. In talent. In infrastructuur. Zodat we voorop blijven lopen in deze belangrijke industrie. Micky Adriaansens heeft hier de afgelopen periode hard aan gewerkt. En het is gelukt. Er ligt een mooi pakket van 1,7 miljard euro waarmee in deze regio en deze sector wordt geïnvesteerd. En daar mogen we trots op zijn.

Confidental Infomation