Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Dilan Yeşilgöz-Zegerius voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker

13 juli 2023
HJ Schoo-lezing door Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Vanochtend is unaniem door alle regiovoorzitters en het hoofdbestuur Dilan Yeşilgöz-Zegerius voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de VVD. Voorzitter hoofdbestuur Eric Wetzels heeft dit via de ledenmail bekendgemaakt.

Reactie Eric Wetzels:

Met grote trots wil ik je graag informeren over het besluit van het Landelijk Bestuursoverleg. Namens alle regiovoorzitters en leden van het hoofdbestuur kan ik melden dat na zorgvuldige overwegingen en met volledig vertrouwen is besloten om unaniem Dilan Yeşilgöz-Zegerius voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

De voetsporen van Mark Rutte zijn groot om in te volgen. Als iemand dat kan, is het Dilan wel. Zij heeft een indrukwekkende weg afgelegd en heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen in verschillende functies binnen de VVD en in het kabinet. Als minister van Justitie en Veiligheid heeft ze bijgedragen aan het versterken van de rechtsstaat en de veiligheid van ons land. Voordat ze minister werd, diende Dilan als staatssecretaris voor energie en klimaat, na vier jaar in de Tweede Kamer te hebben gezeten. Ze heeft ook haar toewijding aan het openbare belang getoond als gemeenteraadslid in Amsterdam. Ze dient de publieke zaak met verve.

We zijn ervan overtuigd dat we onder haar aanvoering verder kunnen bouwen aan onze partij.

We hebben dit proces snel maar met grote zorgvuldigheid doorlopen, met als doel een sterke en toekomstgerichte keuze te maken voor de VVD. Het is een proces geweest waarbij het belang van onze partij en het land constant voorop hebben gestaan. We hebben gekeken naar de capaciteiten en visie met een duidelijk liberaal geluid en zijn ervan overtuigd dat Dilan de beste keuze is om de komende jaren de aanvoerder van de VVD te zijn. Om te doen wat nodig is voor een vrijer, veiliger en welvarender Nederland.

Met de aankondiging van Dilan als kandidaat-lijsttrekker starten we een nieuw hoofdstuk van de VVD. We zijn ervan overtuigd dat we onder haar aanvoering verder kunnen bouwen aan onze partij. Samen met jou gaan we uitdagingen aan waar Nederland voor staat en bouwen we aan een succesvolle campagne. Daar heeft de VVD ideeën voor, daar heeft Dilan ideeën voor.

Toelichting

Conform hoofdstuk 14 artikel 87 uit het Huishoudelijk Reglement maakt het hoofdbestuur de naam bekend die het Landelijk Bestuursoverleg, bestaande uit de regiovoorzitters en het hoofdbestuur, voordraagt voor het lijsttrekkerschap.

Voor de procedure van de lijsttrekker gelden de volgende termijnen: Van maandag 17 juli 00:00 uur tot zondag 13 augustus 23:59 kunnen andere kandidaten zich via de ledenvergaderingen van lokale netwerken, regio’s en thematische netwerken verkiesbaar stellen. De formulieren die gebruikt dienen te worden voor de kandidaatstelling zijn te vinden op MijnVVD.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation