Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Dilan Yeşilgöz-Zegerius over de vrijheid van meningsuiting.

13 november 2020

Na de verschrikkelijke aanslag op Samuel Paty in Frankrijk, werden ook verschillende docenten in Nederland bedreigd na het tonen van cartoons in de klas. Het is afschuwelijk dat dit in Nederland gebeurt. Docenten moeten altijd de vrijheid hebben om te onderwijzen.

Debat over de terreurdaad in Frankrijk en de vrijheid van meningsuiting.

Om dit te bespreken werd er een debat gevoerd over de terreurdaad in Frankrijk en de vrijheid van meningsuiting. VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yeşilgöz-Zegerius sprak namens de VVD in het plenaire debat, en schoof aan bij verschillende talkshows over dit onderwerp.
Spotprenten zouden namelijk nooit een reden voor bedreiging van docenten op scholen mogen zijn. Dilan sprak bij Jinek over de bedreiging van deze docenten.

“Hoe kan het in hemelsnaam dat we in ons land jonge mensen hebben die niet tegen een cartoon kunnen?”

Dilan stelde tijdens het debat verschillende vragen aan Farid Azarkan (DENK), onder andere over de Turkse beïnvloeding in Nederland.

“Is meneer Azarkan van DENK ook tegen de Turkse beïnvloeding van Erdogan richting Nederlanders hier die toevallig ooit in Turkije zijn geboren?”

Opkomen voor de vrijheid en samen achter onze leraren staan.

“Er wordt een leraar onthoofd. Omdat hij deed wat hij moest doen: kinderen weerbaar proberen te maken.”
Als een docent les wil geven over de vrijheid van meningsuiting en er daarbij voor kiest om een spotprent te laten zien. Dan moet dat gewoon kunnen.

Het is afschuwelijk en niet te bevatten dat ook docenten in Nederland nu bescherming nodig hebben omdat zij gepassioneerd hun vak uitoefenen: lesgeven.

Met zijn allen staan we achter deze docenten.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation