Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Dilan Yeşilgöz-Zegerius

De missie van Dilan

Met alle problemen en zorgen die er zijn, kan het in de politiek niet doorgaan zoals het ging. Het is de missie van Dilan om in de politiek weer een frisse start te maken. Om na de crisisjaren de bladzijde om te slaan, de rust terug te brengen en samen weer vooruit te kijken.

Hierbij is het nú nodig te kiezen voor praktische oplossingen, die op de korte en de lange termijn werken. Zodat we ervoor zorgen dat:

  • Werk weer gaat lonen. Iedereen die zijn of haar best doet, moet kunnen rondkomen zonder kopzorgen.
  • We grip krijgen op migratie door de asielinstroom omlaag te brengen.
  • We kerncentrales bouwen voor ons klimaat en voor een lagere energierekening.

Over Dilan

Dilan is de partijleider van de VVD en is daarnaast sinds 2021 minister van Justitie en Veiligheid. Vanuit die rol werkt zij iedere dag onverschrokken door om onze straten veiliger te maken en de georganiseerde misdaad te verslaan. Voordat Dilan minister werd, was Dilan actief als achtereenvolgens gemeenteraadslid in Amsterdam, Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Energie & Klimaat.

Dilan is opgegroeid in Amersfoort en woont nu in Amsterdam, samen met haar man René en hond Moos. Dilan is fan van voetbalclub Ajax. Op 7-jarige leeftijd kwam Dilan naar Nederland, als dochter van twee mensenrechtenactivisten die Turkije moesten ontvluchten. Dilan groeide op met het voorbeeld van ouders die niet wegkijken voor onrecht en zich actief inzetten om de samenleving een stukje beter te maken.

Met ‘Bemoei je ermee’ als persoonlijk motto, werd Dilan actief voor de VVD en was zij achtereenvolgens gemeenteraadslid in Amsterdam, Tweede Kamerlid, staatssecretaris van Energie & Klimaat en minister van Justitie en Veiligheid.

Nu is Dilan klaar voor een volgende stap, en wil zij ervoor zorgen dat we in de Nederlandse politiek weer een frisse start gaan maken. Door de bladzijde om te slaan, weer vooruit te gaan kijken en weer scherpe keuzes te gaan maken.

Het is tijd:

De weg van onze lijsttrekker Dilan Yeşilgöz-Zegerius:

Mis niets, volg Dilan:

Confidental Infomation