Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Helpen bij de verkiezingen.

Verkiezingen zijn ontzettend belangrijk in de Nederlandse politiek. We zijn een democratie, dus bepalen de Nederlanders samen de koers en het beleid van ons land. Vind jij onze democratie zo belangrijk dat je wilt helpen bij de verkiezingen? Dat kan!

Stembureau

Je kunt helpen bij de verkiezingen door lid te worden van een stembureau in je eigen gemeente. Je bent dan op de dag van de verkiezingen verantwoordelijk voor een goed verloop en voor het tellen van de stemmen. Daarvoor krijg je ook een kleine vergoeding. Meer informatie vind je bij je eigen gemeente.

Politieke partij

Heb je duidelijke standpunten over verschillende onderwerpen die spelen in de verkiezingen? Dan kun je er ook voor kiezen om een politieke partij te helpen. In hun campagne zijn politieke partijen altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil je de VVD bijvoorbeeld helpen? Laat het dan weten aan de VVD in jouw gemeente! Geef je op via deze link.

Stemmen

Je helpt natuurlijk ook al door zelf te gaan stemmen. Maar misschien kun je andere overtuigen om dat ook te doen. Door vrienden en familie te vertellen hoe belangrijk het is, door enthousiaste berichten te plaatsen op Facebook, Instagram en andere sociale media. Jij hebt invloed op je eigen omgeving! Je hoeft niet eens een stemadvies te geven: oproepen om überhaupt te gaan stemmen is ook van belang.

Confidental Infomation