Vereniging
Dit is de VVD

Onze politieke ervaring maakt onze ideeën niet alleen goed doordacht, maar ook uitvoerbaar in de praktijk. De VVD streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt de ruimte krijgt om zijn of haar ambities te realiseren.

Een kleine greep uit onze standpunten:

De belastingen moeten zo laag mogelijk blijven, zodat hardwerkend Nederland het verdiende geld zo veel mogelijk naar eigen inzicht kan besteden.

De VVD wil ondernemerschap van mensen en bedrijven stimuleren.

Nederland moet veilig worden: wie zich misdraagt verdient direct een gepaste straf en agressie tegen hulpverleners moet zo snel mogelijk worden aangepakt.

De VVD is vóór een sterke defensie in NAVO-verband om externe gevaren effectief het hoofd te kunnen bieden.

Goed onderwijs vinden wij essentieel.

Benieuwd naar al onze standpunten? Klik hier.

Dit is de VVD

Lid worden? Hoezo?

Elke democratie wordt gemaakt door mensen. Mensen die meedenken met ons land – in de Tweede Kamer of thuis op de bank. Wil jij meedenken met Nederland en je stem laten tellen? Misschien is lid worden van de VVD dan wel een goede investering. Dan krijg je toegang tot het interne debat en heb je een directe stem bij de verkiezing van onder meer de lijsttrekker. Bovendien stel je ons in staat om je belangen in de politiek beter te behartigen. Investeer in jezelf, word lid van de VVD. Want mensen maken de democratie.
Klik hier om lid te worden.

Mensen maken de partij

De VVD wordt in 380 gemeenten vertegenwoordigd door in totaal 1184 raadsleden, 205 wethouders en 104 (waarnemend) burgemeesters.
In de 12 provincies worden we vertegenwoordigd door in totaal 108 statenleden en 15 gedeputeerden. Daarnaast worden we vertegenwoordigd in 23 Waterschappen.

Landelijk wordt de VVD vertegenwoordigd door 33 Tweede Kamerleden, 13 Eerste Kamerleden, 6 ministers en 3 staatssecretarissen. Ook op Europees niveau is de VVD vertegenwoordigd met 3 leden van het Europees Parlement.

Hierachter zit onze partijorganisatie. Het hoofdbestuur en onze leden worden ondersteund door de medewerkers van het algemeen secretariaat.
Bel voor meer informatie en inlichtingen: (070) 361 30 61.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kennis maken met de VVD? Neem dan een kijkje in onze online module!

Meedoen met de VVD?
Word lid
Heb je een vraag? App ons!