Vacature
Partij-jurist

Gaat jouw hart sneller kloppen van complexe juridische vraagstukken? Ben jij iemand die collega’s en vrijwilligers met (juridisch) advies ondersteunt? Dan zoeken wij jou!

De VVD is een club die strijdt voor iedereen in Nederland die mee wil doen. Het Algemeen Secretariaat (partijbureau) is dé ondersteunende organisatie die werkt voor en met de leden van onze mooie club. Met trots, energie en plezier denken wij iedere dag als één team vooruit en lopen wij één stap voor om de vereniging zo optimaal mogelijk te ondersteunen op het gebied van opleidingen, communicatie, campagnes, administratie en bestuurlijke en juridische zaken.

 

Als partij-jurist vorm jij mede de bestuurlijke en juridische ruggengraat van de vereniging en ben jij hét aanspreekpunt voor juridische vraagstukken. Denk hierbij aan: het opstellen en controleren van overeenkomsten, naleving van de partijreglementen en het ondersteunen bij procedurele zaken in het geval van bijvoorbeeld kandidaatstellingen. Je staat ten dienste van de leden en bent de bestuurlijke en juridische vraagbaak. Daarnaast ben je adviseur op het gebied van integriteitszaken, conflictbemiddeling en mediation. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en bewaken van het privacybeleid binnen de vereniging.

Wat heb je nodig?

Voor deze rol zoeken wij iemand die affiniteit heeft met het gedachtegoed van VVD, het openbaar bestuur en het werken in een vereniging met vrijwilligers. Je hebt een relevante HBO- of academische opleiding. Je bent nauwkeurig, analytisch sterk en in staat om vanuit vragen opzoek te gaan naar de beste oplossing en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kunt goed schakelen op verschillende niveaus, bent leergierig een teamplayer en weet secuur om te gaan met vertrouwelijke zaken. Kennis van en ervaring met privacybeleid is een pré. Werken bij een politieke organisatie vraagt daarnaast om een goede sociale antenne, waarbij je kan omgaan met een politiek-bestuurlijke omgeving. Dit alles vraagt om flexibiliteit qua instelling en qua werktijden (soms in de avond en/of in het weekend).

 

Het betreft een voltijd functie voor 36 uur, salarisschaal 9 (minimaal €2750,03, maximaal €3885,48) afhankelijk van ervaring. De standplaats is Den Haag. De VVD heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wil je bij ons aan de slag? Stuur dan uiterlijk vrijdag 13 december 2019 motivatie en CV naar Ronald de Rooij (r.rooij@vvd.nl),  adjunct-directeur. Als je nog vragen hebt, mail die dan ook aan Ronald!