Vacature
Contentmaker

SOLLICITEREN? KLIK HIER!

 

Wie zoeken we?

Vind jij het leuk om toffe video’s, foto’s en animaties te maken? Wil jij samen met Klaas Dijkhoff en Mark Rutte tv-commercials en online video’s opnemen? Of heb jij een gaaf idee wat we op onze sociale media kunnen zetten? Dan zoeken wij jou!

Draai campagnes mee waar heel Nederland naar kijkt. Bedenk ideeën over hoe we de meeste mensen kunnen bereiken. Goed idee? Bam, uitwerken maar! Met flexibele werktijden, hard werk en veel creatieve geesten bij elkaar leer je voor de rest van je leven hoe je de mooiste en beste dingen kunt bedenken en maken! Laat je vrienden zien waarom jij de leukste bent! 😉

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een opleiding in de richting van communicatie, grafische vormgeving en/of audiovisuele productie afgerond. Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie? Graag!
 • Je kunt goed overweg met o.a. Photoshop, Illustrator, Premiere Pro en After Effects. En je zoekt het uit als je iets toch niet weet;
 • Je weet hoe een camera werkt;
 • Je bent fulltime beschikbaar en hebt zin om 36 uur per week mooie dingen te maken;
 • Je vindt het leuk om in het hart van de politiek te werken en hierover te leren;
 • Je bent scherp op de laatste (online) ontwikkelingen;
 • Je stijgt boven jezelf uit op de momenten dat het (politiek) spannend wordt, en bent bereid dat extra stapje te zetten;
 • Je kunt zo snel mogelijk beginnen.

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een fulltime baan in het hartje van politiek Den Haag;
 • Een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Mooie opdrachten waarin je al je vaardigheden kwijt kunt en jezelf verder ontwikkelt;
 • Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer voortdurend veranderen. En dat vind je eigenlijk ook wel leuk.

 

Wat voor werk ga je doen?

Om te beginnen: je gaat ontzettend veel maken! Samen met je collega’s van het Online Team bedenk en ontwikkel je interessante content voor onze website, sociale media en traditionele media zoals tv en radio. Je blijft daarbij niet hangen in wat je al kunt, maar durft ook de uitdaging aan te gaan om de nieuwste technieken uit te proberen. Je werk is heel divers: filmen, foto’s maken, werken aan animaties, enzovoorts. Het ene moment werk je aan een 360 graden-afbeelding, even later bedenk je een filmpje met Klaas Dijkhoff en verzorg je ook de editing. Verder help je mee met het verbeteren van de website.

Je bewaakt ook onze huisstijl. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Binnen het ‘creatief proces’ word jij heel belangrijk. Je werkt nauw samen met je collega-contentmaker die jou in de eerste periode op weg helpt. Hierdoor kun je in korte tijd ontzettend veel doen en leren.

 

Online Team

Het Online Team werkt in het Tweede Kamergebouw. Als contentmaker werk je nauw samen met andere afdelingen en heb je contact met mensen binnen en buiten de VVD-Tweede Kamerfractie. Wij vinden het heel belangrijk dat een politieke partij bereikbaar is voor mensen. Dat hoort bij onze taak als volksvertegenwoordigers, maar daarnaast vinden we het ook gewoon heel leuk om te praten over politiek en over Nederland. Jouw plaatjes, filmpjes, verhalen en animaties bereiken elke maand miljoenen mensen. Je collega’s gaan vervolgens met die mensen in gesprek. Je speelt dus een onmisbare rol in ons team!

 

Solliciteer hier op de functie contentmaker

Bekijk meer

Vragen over deze vacature?