vacature
Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie

Werken in de Tweede Kamer

De VVD-fractie in de Tweede Kamer zoekt nieuwe beleidsmedewerkers. Een baan midden in de politiek, op het prachtige Binnenhof. Geen dag is hetzelfde en elke dag werk je er met een team van Kamerleden, beleidsmedewerkers, voorlichters en persoonlijk medewerkers aan om Nederland nog vrijer, veiliger en welvarender te maken.

 

Werkzaamheden beleidsmedewerker

Je gaat je bezig houden met een of twee specifieke beleidsterreinen, bijvoorbeeld op het gebied van de sociale zekerheid, onderwijs, arbeidsmarkt, integratie, justitie of Europa.
Hoe ziet de toekomst van onze sociale zekerheid eruit? Hoe zorgen we er voor dat de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat en beter aansluit op de arbeidsmarkt? Moeten we mensen helpen of dwingen te integreren in onze samenleving? Is het strafrecht aan hervorming toe? Zijn open grenzen wel te combineren met een ruime verzorgingsstaat? En welke rol speelt Europa daarbij?
Dit zijn allemaal complexe vraagstukken waar je Kamerleden inhoudelijk over adviseert. Daarnaast vragen we je ook om breder mee te denken met inhoudelijke en politieke dilemma’s op andere beleidsterreinen.

 

En wat doe ik dan precies?

Je adviseert de VVD-Kamerleden op een of meerdere bovengenoemde onderwerpen. Je leest relevante onderzoeken en wetten, ondersteunt bij debatten en schrijft beleidsnotities. Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar je kijkt ook verder dan de waan van de dag en denkt na over de toekomst van Nederland.

 

Waar moet ik aan voldoen?

Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van de VVD. Je volgt het nieuws in politiek Den Haag al op de voet. Je bent kritisch, proactief en je denkt in oplossingen.
Je hebt een WO-diploma, affiniteit met genoemde onderwerpen en ervaring in een adviserende functie. Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer voortdurend veranderen. En dat vind je eigenlijk ook wel leuk. Een economische of juridische achtergrond is een pre.

 

Wat bieden jullie?

Wij bieden een baan waarin je kunt meedenken over de toekomst van Nederland. Daarnaast kun je rekenen op veel afwisseling en verantwoordelijkheden, een platte organisatie en leuke collega’s. Je krijgt betaald volgens de schalen van de Rijksoverheid (BBRA schaal 11 of 12).

 

Waar kan ik solliciteren?

Ben je enthousiast, reageer dan via deze link: vvd.homerun.co/beleidsmedewerker
Ook voor vragen kun je hier terecht.

Reageer uiterlijk vrijdag 28 juni als je geïnteresseerd bent en ons team wil komen versterken!

Bekijk meer

Heb je een vraag over deze vacature?