vacature
Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie

Werken in de Tweede Kamer

De VVD-fractie in de Tweede Kamer zoekt een nieuwe beleidsmedewerker. Een baan midden in de politiek, op het prachtige Binnenhof. Geen dag is hetzelfde en elke dag werk je er met een team van 13 beleidsmedewerkers aan om Nederland nog vrijer, veiliger en welvarender te maken.

 

Werkzaamheden beleidsmedewerker

Je gaat je vooral bezig houden met onderwerpen op het gebied van de gezondheidszorg (VWS). Hoe ziet de toekomst van ons zorgstelsel eruit? Hoe zorgen we voor de beste kwaliteit en houden we tegelijkertijd de zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen? Welke rol speelt preventie en nieuwe medische technologie hierbij? En hoe organiseren we de zorg dicht bij mensen zelf, ook als je ouder wordt?

 

Dat zijn allemaal vragen waar je oplossingen voor mag bedenken. Daarnaast vragen we je ook mee te denken op andere beleidsterreinen.

 

En wat doe ik dan precies?

Je adviseert de VVD-Kamerleden op bovengenoemde onderwerpen. Je leest relevante onderzoeken en wetten, zit bij debatten en schrijft notities. En uiteraard houd je de actualiteit bij. Zodat je precies weet wat er gebeurt op jouw beleidsterrein.

 

Profiel beleidsmedewerker

Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van de VVD. Je volgt het nieuws in politiek Den Haag uit jezelf al op de voet. Je bent kritisch, proactief en je denkt in oplossingen.

 

Je hebt een WO-diploma, affiniteit met genoemde onderwerpen en ervaring in een adviserende functie. Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer voortdurend veranderen. En dat vind je eigenlijk ook wel leuk. Een economische of bestuurskundige achtergrond is een pre.

 

Wat bieden jullie?

Wij bieden een baan waarin je kunt meedenken over de toekomst van Nederland. Daarnaast kun je rekenen op veel afwisseling en verantwoordelijkheden, een platte organisatie en leuke collega’s. Je krijgt betaald volgens de schalen van de Rijksoverheid (BBRA schaal 11 of 12).

 

Waar kan ik solliciteren?

Ben je enthousiast, reageer dan via deze link: http://vvd.homerun.co/beleidsmedewerker
Ook voor vragen kun je hier terecht.

 
Reageer uiterlijk vrijdag 31 mei als je geïnteresseerd bent en ons team wil komen versterken!

Bekijk meer

Heb je een vraag over deze vacature? App ons