Beleidsmedewerker Veiligheid & Migratie

KLIK HIER OM METEEN TE SOLLICITEREN

 

Werken in de Tweede Kamer

De VVD-fractie in de Tweede Kamer zoekt nieuwe beleidsmedewerkers. Een baan midden in de politiek, op het prachtige Binnenhof. Geen dag is hetzelfde en elke dag werk je er met een team van Kamerleden, beleidsmedewerkers, voorlichters en persoonlijk medewerkers aan om Nederland nog vrijer, veiliger en welvarender te maken.

 

Werkzaamheden beleidsmedewerker

Je gaat je specifiek bezig houden met de beleidsterreinen Veiligheid en Migratie (J&V). Je kunt later ook overstappen naar een ander beleidsterrein, of beleidsterreinen combineren. Dat gebeurt altijd in goed overleg en aansluitend op jouw ambities.

Hoe houden we Nederland veilig? Hoe kunnen we ons het beste wapenen tegen digitale criminaliteit? Wat is de beste aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit? En hebben we voldoende grip op migratie? Hoe zorgen we ervoor dat meer vluchtelingen in de regio worden opgevangen? En wat is de beste aanpak van criminele asielzoekers?

Dit zijn allemaal complexe vraagstukken waar je Kamerleden inhoudelijk over adviseert. Daarnaast vragen we je ook om breder mee te denken over inhoudelijke en politieke dilemma’s op andere beleidsterreinen.

 

En wat doe ik dan precies?

Je adviseert de VVD-Kamerleden op bovengenoemde onderwerpen. Je leest relevante onderzoeken en draagt bij aan wetgeving, ondersteunt bij debatten, schrijft beleidsnotities en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen. Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar je kijkt ook verder dan de waan van de dag en denkt na over de toekomst van Nederland.

 

Functie-eisen beleidsmedewerker

Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van de VVD. Je volgt het nieuws over ‘politiek Den Haag’ al op de voet. Je bent kritisch, analytisch sterk en je denkt in oplossingen.
Je hebt een WO-diploma (master) en enkele jaren ervaring in een adviserende (beleids-)functie. Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer voortdurend veranderen. En dat vind je eigenlijk ook wel leuk.

 

Wat bieden jullie?

Wij bieden een baan waarin je kunt meedenken over de toekomst van Nederland. Daarnaast kun je rekenen op veel afwisseling en verantwoordelijkheden, een platte organisatie en leuke collega’s. Je krijgt betaald volgens de schalen van de Rijksoverheid (BBRA schaal 11 of 12).

 

Solliciteren

Ben je enthousiast, reageer dan via deze link: vvd.homerun.co/beleidsmedewerker-veiligheid
Ook voor vragen kun je hier terecht.

Reageer uiterlijk woensdag 1 juli als je geïnteresseerd bent ons team te komen versterken!

Bekijk meer

Vragen over deze vacature?