Zzp'ers toejuichen in plaats van bestrijden.

ZZP'ers

Zzp’ers zijn ondernemers. Zij hebben er bewust voor gekozen om te ondernemen, met alle kansen en risico’s die dat met zich meebrengt. Ze zorgen dus ook zelf voor hun pensioen en hun arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daar staan terecht belastingvoordelen tegenover. Daarom willen we de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers behouden. Datzelfde geldt voor de startersaftrek voor beginnende zzp’ers.

De moderne arbeidsmarkt vraagt om flexibiliteit. Dat is precies wat zzp’ers kunnen bieden. Op die manier helpen ze onze economie vooruit. Wij vinden dat we deze ondernemers moeten toejuichen in plaats van bestrijden.

De nieuwe wet ‘Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties’ (DBA) was bedoeld om zzp’ers te beschermen en tegelijkertijd schijnconstructies tegen te gaan. Een onbedoeld effect van de wet was echter dat bedrijven zzp’ers geen opdrachten meer durfden te geven. Dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Daarom trekken we de wet in en werken we aan een alternatief: de opdrachtgeversverklaring.

Laat ons jouw mening weten.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bekijk meer

Heb je een vraag over zzp'ers?