Alleen nog bouwen voor de kleine portemonnee.

Woningcorporaties

Wij willen dat woningcorporaties zich met niets anders bezighouden dan met hun kerntaak: het bouwen van sociale huurwoningen voor mensen met een kleine portemonnee.

Woningcorporaties moeten daarom goed gecontroleerd worden door de onafhankelijke toezichthouder. Ze mogen niet oneerlijk concurreren met particuliere aannemers. Ook de zogenaamde ‘leefbaarheidsactiviteiten’ zijn verleden tijd. Het kopen van een historisch schip of het aanleggen van een sportveld is namelijk geen taak voor woningcorporaties.

Woningcorporaties moeten een verhuurdersheffing betalen. Dat is hun bijdrage aan de schatkist. Wij willen die heffing verhogen. De heffing is een prikkel voor woningcorporaties om sociale huurwoningen te verkopen en om efficiënter te werken. Kleine particuliere verhuurders hoeven deze heffing niet te betalen.

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over woningcorporaties?