Blijven werken aan minder files.

Wegen

Wij willen minder files. Voor onze economie is het heel belangrijk dat Nederland in beweging blijft. Daarom hebben we ook in tijden van crisis meer dan 1.500 kilometer nieuw asfalt aangelegd en ingepland. Toch zijn we nog niet klaar. Ook in de toekomst willen we nieuwe wegen blijven aanleggen. Dat zorgt niet alleen voor minder files, maar levert ook meer banen op in de bouwsector.

Wij willen bij het verbeteren van wegen nauw samenwerken met lagere overheden. Het heeft namelijk weinig zin om goed door te kunnen rijden op de snelweg, als je direct na de afslag vast komt te staan op de provinciale weg. Verder willen wij spitsstroken zo veel mogelijk permanent openstellen. Het is zonde als asfalt dat er toch al ligt niet wordt gebruikt.

Wij zijn niet bang voor vernieuwing: zelfrijdende auto’s zijn een kwestie van tijd. Daardoor kunnen auto’s dichter op elkaar rijden. Dat zorgt voor minder files en het is goed voor het milieu en vooral de verkeersveiligheid. Daar kunnen we nu trouwens ook al aan werken door meer en sneller informatie te delen. Wij willen innovatieve ondernemers de ruimte geven om zelfrijdende auto’s verder te ontwikkelen. Zonder al te veel regels en subsidies.

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over wegen?