Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Wij willen dat ondernemers meer vaste banen kunnen en durven aanbieden. Het vaste contract moet dus aantrekkelijker worden voor werkgevers. Dat kan door het minder star te maken. Wij willen daarom vrijheid voor werkgever en werknemer om in het vaste contract samen afspraken te maken. Daarom verlagen we de werkgeverslasten voor werkgevers die iemand in vaste dienst nemen.

Soms kan een werkgever wel werk aanbieden, maar geen vaste baan. Dan is een flexibel contract een oplossing. Wij willen dat werkgever en werknemer ook bij zulke contracten afspraken kunnen maken. Bijvoorbeeld over meerdere tijdelijke contracten. Of een langer tijdelijk contract. Het zou namelijk zonde zijn als iemand door onnodige regels werk misloopt.

Wij willen er ook voor zorgen dat werknemers makkelijker van de ene naar de andere baan kunnen overstappen. Dat kan bijvoorbeeld door omscholing. Wij geloven erin dat je nooit te oud bent om nog iets anders te leren, zodat je weer aan het werk kunt.

Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich richten op het halen van een diploma. Daarom willen wij dat zij de kans krijgen om hun bijbanen flexibel te regelen. Werkgevers die daaraan meewerken, moeten niet gestraft worden met hogere premies. Daarom willen wij dat zij de hoge WW-premie voor flexibele en tijdelijke contracten niet hoeven te betalen voor werknemers tot 21 jaar.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation