We doen er alles aan om terrorisme te voorkomen.

Terrorisme

De aanslag in Utrecht heeft Nederland in het hart geraakt. Na alle landen om ons heen zijn wij nu ook getroffen. Het bewijst nog maar eens dat er ook in onze samenleving mensen zijn die mee willen doen aan de jihad.

Wij willen uitkeringen, paspoorten en verblijfsvergunningen van jihadi’s afpakken. Mensen die naar het Midden-Oosten willen reizen om te vechten, houden we tegen. Zo voorkomen we dat we onze vijanden sterker maken, dat ze goed getraind terugkomen en dat ze ver van ons bed onschuldige mensen doodmaken. Wij willen het strafbaar maken om naar de jihad af te reizen. Wie dat toch doet, verliest bovendien het recht om Nederlander te zijn. Strijders die terugkeren, worden meteen opgesloten. Daar creëren we een rechtsgrond voor. Haatimams zijn niet welkom in Nederland en ronselaars worden keihard aangepakt.

Garanderen dat het nooit meer gebeurt is onmogelijk. Maar we doen er wel alles aan om nieuwe aanslagen te voorkomen. Wij willen ervoor zorgen dat de haat van de jihad nooit een vaste plek in de Nederlandse samenleving verovert.

Bekijk meer

Heb je een vraag over terrorisme?