We doen er alles aan om terrorisme te voorkomen.

Terrorisme

In tegenstelling tot de landen om ons heen, heeft Nederland geen grote terroristische aanslag meegemaakt. Om dat zo te houden, moeten we op onze hoede blijven. Ook in onze samenleving zijn er mensen die mee willen doen aan de jihad. Wij willen uitkeringen, paspoorten en verblijfsvergunningen van jihadi’s afpakken.

Mensen die naar het Midden-Oosten willen reizen om te vechten, houden we tegen. Zo voorkomen we dat we onze vijanden sterker maken, dat ze goed getraind terugkomen en dat ze ver van ons bed onschuldige mensen doodmaken. Wij willen het strafbaar maken om naar de jihad af te reizen. Wie dat toch doet, verliest bovendien het recht om Nederlander te zijn. Strijders die terugkeren, worden meteen opgesloten. Daar creëren we een rechtsgrond voor. Haatimams zijn niet welkom in Nederland en ronselaars worden keihard aangepakt.

We kunnen niet uitsluiten dat het in Nederland een keer misgaat. Maar we kunnen er wel alles aan doen om het te voorkomen. Wij willen ervoor zorgen dat de haat van de jihad nooit een vaste plek in de Nederlandse samenleving verovert.

We zijn benieuwd naar jouw mening over het bestrijden van terrorisme.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bekijk meer

Heb je een vraag over terrorisme?