Snel en zwaar straffen.

Straf.

Wie zich crimineel gedraagt, verdient straf. Zo snel mogelijk. Daarom willen we dat verdachten direct na hun arrestatie voor de rechter komen te staan. Als ze veroordeeld worden, willen wij dat de straf heel snel wordt uitgevoerd. Geld dat de dader met zijn misdaad heeft verdiend, moet worden afgepakt.

 
Wij willen de maximumstraf voor doodslag verhogen van 15 naar 25 jaar. Vervroegd vrijkomen mag niet meer automatisch gebeuren. We gaan regelen dat gevangenen dat moeten verdienen met goed gedrag. Bovendien kunnen ze straks maximaal twee jaar eerder vrijkomen.

 
Wij hebben ervoor gezorgd dat daders die onterecht zijn vrijgesproken, alsnog kunnen worden veroordeeld. Vroeger was een vrijspraak definitief, ook al was er nieuw bewijs. Bij ernstige misdrijven die nog niet zijn verjaard, komt daar verandering in. Vrijgesproken daders komen opnieuw voor de rechter als er nieuw technisch bewijs is gevonden of als er eerder vals bewijs of valse verklaringen zijn gebruikt. Zo kunnen daders hun straf niet ontlopen.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid