Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Wie zich crimineel gedraagt, verdient straf. Zo snel mogelijk. Daarom willen we dat verdachten direct na hun arrestatie voor de rechter komen te staan. Als ze veroordeeld worden, willen wij dat de straf heel snel wordt uitgevoerd. Geld dat de dader met zijn misdaad heeft verdiend, moet worden afgepakt.

De maximumstraf voor doodslag wordt binnenkort verhoogd van 15 naar 25 jaar. Dankzij de VVD kunnen criminelen niet meer automatisch vervroegd vrij komen en moeten ze vervroegde vrijlating verdienen met goed gedrag. Bovendien kunnen ze nog maar maximaal twee jaar eerder vrij komen.

Wij hebben ervoor gezorgd dat daders die onterecht zijn vrijgesproken, alsnog kunnen worden veroordeeld. Vroeger was een vrijspraak definitief, ook al was er nieuw bewijs. Bij ernstige misdrijven die nog niet zijn verjaard, komt daar verandering in. Vrijgesproken daders komen opnieuw voor de rechter als er nieuw technisch bewijs is gevonden of als er eerder vals bewijs of valse verklaringen zijn gebruikt. Zo kunnen daders hun straf niet ontlopen.

De straffen voor verboden wapenbezit, hulp bij uitbraak en verboden productie, grootschalige handel en grootschalig bezit van drugs gaan we verhogen.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation