Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Wij willen de stikstofuitstoot structureel omlaag brengen en de natuur herstellen. Alle sectoren dragen hun steentje bij. De stikstofcrisis is niet de schuld van één sector.

Het beste is om de problemen bij de bron aan te pakken. Daarom willen wij de bouw, industrie, zeehavens, binnenvaart, landbouw en luchtvaart duurzamer maken. Dat doen we in overleg met de sectoren.

Boeren en natuur

Voor boeren zijn bijvoorbeeld technologie en innovatie een belangrijke oplossing voor het verlagen van de stikstofuitstoot, maar je kunt ook denken aan extensivering, omschakeling of verplaatsing. Boeren die vrijwillig stoppen, kunnen daarmee ruimte bieden aan een andere boer in de omgeving. Uiteindelijk moet een boer met een goed verdienmodel weer ruimte krijgen om te ondernemen en innoveren.

Door deze aanpak maken we het weer mogelijk om vergunningen te verlenen in alle sectoren.  Dat betekent dat huizen kunnen worden gebouwd, wegen aangelegd en PAS-melders de vergunning krijgen waar ze recht op hebben, terwijl we ondertussen onze natuur beschermen.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation