Gezonde concurrentie is hard nodig op het spoor.

Spoor

Reizen met de trein wordt beter en goedkoper als er meer bedrijven zijn die het kunnen aanbieden. Gezonde concurrentie is hard nodig. Wij vinden het een goede zaak dat ook andere vervoersbedrijven dan de NS een kans krijgen op regionale spoorlijnen. We begrijpen dat dat niet op alle lijnen mogelijk is, omdat Nederland een ontzettend druk spoorwegnet heeft.

De NS moet zorgen dat de treinen op tijd rijden en zich niet meer bezighouden met de stations en de winkels en restaurants op de stations. Dat kunnen andere bedrijven prima overnemen.

Wij willen het spoor meer gaan gebruiken voor goederenvervoer. De trein is een efficiënte en veilige manier om goederen naar de rest van Europa te brengen. Daardoor zijn er ook minder vrachtwagens op de weg en dus minder files.

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over het spoor?