Wachtlijsten verkorten door scheefwonen tegen te gaan.

Scheefwonen

Nederland heeft de grootste voorraad sociale huurwoningen ter wereld. Eén op de drie Nederlanders woont in zo’n huis. Tegelijkertijd zijn de wachtlijsten lang. Dat komt omdat mensen die makkelijk een duurder huis zouden kunnen betalen, toch in een sociale huurwoning blijven zitten.

Dat is niet eerlijk. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de huren voor scheefwoners extra verhoogd kunnen worden. Behalve een verhoging vanwege de inflatie, kan de huur ook worden verhoogd met een percentage op basis van het inkomen. Tegelijkertijd hebben we de regels voor het verkopen van sociale huurwoningen versoepeld. Zo wordt het aantrekkelijker voor woningcorporaties om huizen te verkopen en voor de huurders om ze te kopen.

Sociale huurwoningen zijn niet bedoeld om zelf geld mee te verdienen. Wij accepteren het dus niet als ze worden verhuurd, bijvoorbeeld via Airbnb.

 

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb jij een vraag over scheefwonen?