Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Religie speelt een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders. Dat is een individuele keuze, die wij respecteren. Iedereen heeft de vrijheid om te geloven – of om niet te geloven. Tussen religies maken wij geen onderscheid. De overheid moet zich hierin neutraal opstellen.

Het is belangrijk dat mensen veilig hun eigen geloof kunnen belijden en we treden op wanneer dit niet het geval is. Zo zorgen wij voor extra beveiliging van gebedshuizen, nu dat in sommige gevallen nodig blijkt te zijn.

De vrijheid van godsdienst is nooit een excuus om vrijheden van andere Nederlanders in te perken. Zo staat de vrijheid van godsdienst niet boven de vrijheid van meningsuiting en treden we hard op tegen bijvoorbeeld vrouwenbesnijdenis en schadelijke ‘homogenezingstherapieën’.

Ook staan wij niet toe dat mensen op basis van hun religie de Nederlandse democratie, rechtsstaat of waarden aanvallen. We grijpen dus in als onze kinderen op school met ongewenst gedachtegoed worden beïnvloed. Shariarechtspraak in Nederland is absoluut onacceptabel.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation